لیست اختراعات عباسعلي مطلبي
استفاده ازروش جديد بسته بندي بافيلمهاي خوراكي پروتيين آب پنير، سديم آلژينات وتركيب اين فيلم هابراي ماهي كيلكا
به منظور تشخيص نگهداري گوشت در شرايط مناسب دمايي در قصابيها و شناسايي گوشت عودت داده شده از گوشت تازه كيت تشخيص سريع پوترسين و كاداورين به عنوان عوامل شاخص فساد گوشت طراحي شده است. براي دستيابي به اهداف آزمون، به لحاظ حساس بودن و فساد شيميايي گوشت و هم به لحاظ پيچيدگي و نياز به تجهيزات و زمان طولاني در كنترل روزمره چنين شاخصي در گوشت با مشكلاتي مواجه است. در كيت ساخته شده در اين پروژه، از يك محلول عصاره گيري بهينه (هيدروكلريك اسيد 1/0 مولار) براي آزاد كردن آمينهاي بيوژن از نمونه گوشت و محلول واكنشگر نيترو اسيد 01/0 مولار براي تبديل عوامل بيوژن به شكل قابل شناسايي و همچنين از محلول معرف شيميايي هيدروكسي نفتول به عنوان عامل كليدي در تشخيص مقادير اندك عوامل فساد گوشت استفاده شده است. گوشت آلوده پس از غوطه وري در محلول عصاره گيري در حضور عوامل واكنشگر به عوامل قابل تشخيص تبديل مي شود كه در گام بعدي با معرف آروماتيكي بصورت رنگي درخواهد آمد كه مبناي تشخيص خواهد بود. كليه محلولها، واكنشگرها و معرف هاي تعبيه شده در اين كيت بصورت فرموله شده در دوز بهينه داخل ظروف مخصوص در داخل كيت وارد شده است. براي اين كار حجم گوشت برداشتي با اسكالپل تعبيه شده در كيت حداكثر 5 گرم ميباشد كه مقدار بهينه آن در ويال مخصوص آزمايش وارد خواهد شد. در برگه راهنمايي كه براي استفاده از اين كيت تدوين شده است، مقدار مصرف (تعداد قطره و حجم) هر يك از عوامل عصاره گيري، واكنشگرها و معرف رنگي جهت راهنمايي كاربر درج شده است. اين كيت براي تشخيص پوترسين و كاداورين در گوشت قرمز براي ارزيابي تازگي گوشت براي اولين بار طراحي و معرفي مي شود.
1- شير خوراكي به علت حرارت زياد در دماي پاستوريزاسيون بسيار ياز پروتئين هاي خود را از دست مي دهد. 2- روغن ماهي منبع غني از پروتئين كه بعد از استخراج به شير افزوده شده و اين كمبود را جبران مي نمايد. 3- سبب بهبود كيفيت شير شده. 4- سبب افزايش زمان ماندگاري شير مي گردد. 5- در بو و طعم شير هم بسيار تأثيرگذار مي باشد. در اين اختراع استخراج روغ ماهي انجام يافته و پس در سه مرحله به شير خوراكي تهيه شده افزوده مي گردد و از لحاظ لوگانوپتيك درصد 3/5 درصد مورد تأييد آزمايشي قرار گرفت. ادعا: غني سازي شير با پروتئين ماهي كه غني از پروتئين حيواني مي باشد.
در ايران پرورش ماهيان گرمايي به صورت كشت توأم كپور معملي به همراه كپور ماهيان چيني، شامل كپور علفخوار، كپور فيتوفاگ (كپور نقره اي) و كپور سرگنده انجام مي گيرد. كپور ماهيان به واسطه برخورداري از ويژگي هايي همچون رشد سريع، سهولت پرورش، در دسترس بودن آن در تمام فصول سال و نيز قيمت ارزان مورد توجه فراوان قرار گرفته اند. در اين بررسي ميزان اسيدهاي چرب تشكيل دهنده روغن ماهي فيتوفاگ به روش كمپلكس اوره در درجه حرارت هاي 1و 5+ و 5- درجه سانتي گراد با تشكيل كريستال، خالص سازي شده و مورد ارزيابي قرار گرفت. حداكثر ميزان استخراج اين اسيدهاي چرب در شرايط 1 درجه سانتي گراد به دست آمد. براسا نتايج اين تحقيق ميزان اسيدهاي چرب امگا- 3 افزايش ولي اسيدهاي چرب اشباع و منو اشباع زنجيره بلند كاهش يافت. حداكثر خلص اين اسيدهاي چرب در 1+ درجه سانتيگراد به 67/8٪ وزني، در 5+ درجه سانتيگراد به 36/82٪ وزني و در 5- درجه سانتيگراد به 22/53٪ وزني رسيد. همچنين ميكروكپسولاسيون اسيدهاي چرب امگا-3 به دست آمده، به روش توده اي شدن تركيبي انجام گرفت. اثر پارامترهاي متفاتي از جمله، نوع عامل اتصال دهنده، اثر دورهاي متفاوت همزن، اثر قدرت يوني با استفاده غلظتهاي متفاوت نمك، استفاده از پلي وينيل الكل و گلوتارآلدنيد به صورت جداگانه و توأم و اثر دستگاه هموژنايزر در دورهاي فوق العادهن بالا مورد بررسي قرار گرفته است. طبق نتايج آزمايش ميانگين اندازه ميكروكپسولها در دورهاي 100rpm و 300rpm و 500rpm و 750rpm و 1000rpm به ترتيب برابر با 0/8µmو±537/2 و 0/5µmو±84/4 و 0/4µmو±12/98 و 0/5µmو±8/24 و 0/7µmو±4 بود. همپنين با اضافه كردن نمك در غلظت هاي متفاوت كنترل اندازه نهايي انجام شد و نتايج نشان داد كه بهترين غلظت نمك 0/1 مولار مي باشد. در اين غلظت ميانگين اندازه ميكروكپسول ها به 0/2µmو±3/3 رسيد كه در در 75000rpm هموژنايزر همچنان پايدار باقي ماند. شرايط بهتر براي تهيه ميكروكپسل هاي كروي به دست آمده در دور همزن 1000rpm، استفاده از گلوتارآلدئيد به عنوان عامل اتصال دهنده به جاي فرمالدئيد، استفاده توأم از گلوتارآلدئيد و پلي وينيل الكل و غلظت 0/1 مولار نمك مي باشد. نتايج نشان مي دهد كه ميكروكپسل هاي به دست آمده با چنين شرايطي در دورهاي 15000rpm و 30000rpm و 45000rpm و 60000rpm و 75000rpm هموژنايزر نيز از بين نرفته و پايدار باقي مي مانند. واژه هاي كليدي: امگا-3، كمپلكس اوره، روغن كپور فيتوفاگ، توده اي شدن تركيبي، ميكروكپسول ها
كنستانتره پروتئين ماهي ( Fish Protein Concentrate ) عبارت است از فراورده غذاي سالم، بادوام و حاوي ارزش غذايي بالا كه به نحو كاملا بهداشتي از ماهي تهيه شده و در آن پروتئين و ساير مواد مغذي فشرده تر از حالت موجود در ماهي تازه است. ماهيان ريزي مثل كيلكا كه داراي ارزش غذايي بالايي هستند ولي براي مصرف به صورت فراوري نشده مناسب نمي باشند، مواد اوليه ارزان قيمت و خوبي براي توليد FCP مي باشند. كنسانتره پروتئين ماهي كيلكا با بيش از 90% پروتئين(91/2%) و تنها 0.5% چربي به صورت پودري با رنگ روشن، فاقد مزه و با ماندگاري بلند مدت است كه قابل استفاده جهت غني سازي پروتئيني مواد غذايي مختلفي مثل ماكاروني، بتني، بيسكويت، نان و... بدون تغيير در طعم يا ساير ويژگي هاي اين مواد غذايي بوده و همچنين يك منبع پروتئيني براي استفاده در مكمل هاي غذايي مي باشد.
واكسن كشته شده VNN (Viral Nervous Necrosis Disease) با استفاده از گرما به همراه ادجوانت Montanide IMS 1312 SEPPIC در بچه ماهيان خاوياري 7 گرمي Acipenser Stellatus Pallas 1771 به عنوان مدل آزمايشگاهي مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج آن به تفصيل در فايل توصيف آورده شده است.
موارد یافت شده: 6